Biográfia

Shailene Woodley 1991-ben született Simi Valley-ben Californiában. Öt éves korában édesanyja megkérdezte tőle: Akarsz színész lenni? És Shai úgy döntött kipróbálja. Édesanyja, Lori középiskolai tanácsadóként dolgozik, míg édesapja, Lonnie ugyanott iskolaigazgató. Van egy öccse, akit Tannernek hívnak. Shailene tizenöt éves volt, mikor a szülei elváltak.

Rengeteg Tv reklámban szerepelt amíg meg nem kapta első szerepét a 'Replacing Dad' cimű filmben amelyben az egyik mellékszereplő kislányt alakitotta 1999-ben. Ettől kezdve több sorozatban szerepelt beugróként: 'The District' (A körzet), 'Without a Trace' (Nyomtalanul), 'Everybody Loves Raymond' (Szeretünk, Raymond),  'Crossing Jordan' (Nyughatatlan Jordan), 'Jack and Bobby'  (Jack és Bobby). Ő jétszotta Mischa Barton kisebb hugát a 'The O.C.' (Narancsvidék) cimű sorozatban. 2004-ben 'A Place Called Home' (A bizalom háza) filmben kapott szerepet. Igazán kibontakozni a 'Felicity: An American Girl Adventure' (Felicity: Egy Amerikai lány kalandjai) cimű filmben kezdett. Rengeteg fiatal lány szívébe belopta magát ezzel a szerepléssel, amelyért a Young Artist Awardson jelölték a Legjobb TV filmes alakítás kategóriában. Ezután ismét egy epizódra szóló szerepei voltak a következő sorozatokban: 'My Name Is Earl' (A nevem Earl), 'Close to Home' (Magánügyek), 'CSI: NY' (New York-i helyszínelők), 'Cold Case' (Döglött akták). Mellékszerepben több filmben is feltünt, ezek: 'Moola' (Tuti üzlet), 'Final Approach ' (Landolás). 2008-ban megkapta a főszerepet az ABC family sorozatában, a 'The Secret Life of the American teenager'-ben (Az amerikai tini titkos élete). Ez  Shailine karrierjében nagy siker volt. A sorozatban Amy Juergens-t alakítja, aki teherbe esik. A sorozat bemutatja, hogy ez milyen hatással van a lány, valamint a családja és a barátai életére, emellett nyomon követhetjük, hogy hogyan birkózik meg így a középiskolai kötelességeivel is. A sorozat a Nyár TV Sorozata dijat nyert a 2008-as Teen Choice Awards-on. 

Első mozifilmje 2011-ben került bemutatásra, a 'The Descendants'(Utódok), amelyben az Oscar-díjas George Clooney bajba jutott lányát alakítja, és egyből megkapta a kritikusok elismerését. A filmben nyújtott alakításáért több tucat díjra, többek között Golden Globe-ra is jelölték, ám megnyernie már nem sikerült. 2013-ban került bemutatásra a 'The Spectacular Now' (Az élet habzsolva jó), 2014-ben a Sundance Film Fesztiválon pedig a 'White Bird in a Blizzard' című mozifilm. A 2014-es 'Csillagainkban a hiba' című filmben alakította a rákban szenvedő 17 éves Hazel Gracet. Ugyanebben az évben a 'Divergent' (A beavatott) című akciófilmben volt látható, ahol a főszereplőt Beatrice Priort játszotta, amely egy azonos című könyv alapján készült. 2015-ben a Divergent széria második részében, az 'Insurgent'-ben (A lázadó) volt látható. Majd 2016-ban a harmadik rész első felében, az 'Allegiant'-ben (A beavatott-sorozat: A hűséges) szerepelt, de  a film első része nem termelt akkora bevételt, mint ahogyan azt a készítők remélték, így a második része már csak tévé filmként lesz bemutatva, ezzel legalább a rajongók megkapják a kívánt lezárását a történetnek, azonban Shai ebben már nem fog résztvenni.  2016-ban az NSA lehallgatási botrányát kirobbantó Edward Snowdenről szóló 'Snowden' című filmben alakította a címszereplő barátnőjét. 2017-ben pedig az HBO gondozásában készült 'Big Little Lies' (Hatalmas kis hazugságok) című drámasorozatában láthattuk Reese Witherspoon és Nicole Kidman oldalán. A minisorozatot 7 epizód hosszúra tervezték. 2017-ben feltűnik az 'Adrift' cimű drámában, amelyben Sam Claflin-el alakitják a főszereplő szerelmes párost. 2018-ban pedig az 'Arkie' animációs film főszereplő lánynak kölcsönzi a hangját.

 

 

Hírek,információk,érdekességek a Super Mario világából.Ismertetõk,leírások,játéktesztek. Folyamatosan megújuló tartalom.    *****    STAR STABLE ONLINE BLOG - Kattints ha te is játszol a játékkal, vagy csak érdekel :) Puszi Daisy    *****    ANEZKABLOG megnyitotta kapuit, ahol a valódi, õszinte életét, véleményét olvashatjátok el!    *****    Duguláselhárítás Debrecen    *****    Visszaszámlálás indul! A popzene 2018-as évét foglaljuk össze. Dalok, albumok, videoklipek.    *****    STAR STABLE ONLINE - R A J O N G Ó I O L D A L - Daisy Doveer - STAR STABLE ONLINE    *****    Aranysárkányok korának 617-edik esztendejében...    *****    If this is the end in fire we should burn together    *****    Keresett karakterek // Szerepjáték // Csatlakozz // Varázslat és Sárkányvér // Aneliath    *****    snowflakes in the wrong place    *****    ♛ ANELIATH ☉ varázslat és sárkányvér    *****    every monster was a (wo)man first    *****    Fedett lovardák,kör karámok, angol lovas bokszok, gép-takarmány tárolók gyártás,szerelését, építését vállaljuk!    *****    Meditációk az okkult életrõl    *****    SZÉP AJÁNDÉK EGY SZEMÉLYES HOROSZKÓP.SZEREZZ ÖRÖMET SZERETTEIDNEK KARÁCSONYRA,EGY SZEMÉLYISÉG ÉS SORS ANALÍZISSEL!VÁRLAK    *****    MINDIG SZÉP AJÁNDÉK EGY SZEMÉLYES HOROSZKÓP. Szerezz örömet SZERETTEIDNEK Karácsonyra egy tartalmas elemzéssel!    *****    A horoszkóp a lélek tükre, egyszer mindenkinek bele kell néznie. Tegyél egy próbát, én segítek az értelmezésben. Várlak!    *****    Rendelj szeretteidnek, asztrológiai elemzéseket, a 20-25 oldalas születési horoszkóp elõrejelzéssel,nagyon szép ajándék!    *****    Hamarosan, karácsony:rendelj, születési, elõrejelzési, párkapcsolati, fogamzási,hold horoszkópot, biotérképet ajándékba!    *****    szekelyhirdeto